Folievijvers

Wilt u een waterpartij in uw tuin? Denk dan eens aan een folievijver. Onder folievijvers verstaan wij alle mogelijk vijvers. Wij maken voor u een mooi tuin ontwerp waar de vijver goed in past. Een organische vorm of een strakke vijver, het kan allemaal. In het tuin ontwerp maken wij alles passend en naar uw wens. Daarna zorgen we natuurlijk voor het aanleggen van de vijver. Voor het aanleggen gebruiken wij meestal rubberfolie. Dat is een zeer soepele foliesoort, die in alle omstandigheden goed is te gebruiken en een heel lange levensduur heeft. Zo blijft uw vijver mooi en blijft u van de vijver genieten.

Biologisch evenwicht in folievijvers

Het biologisch evenwicht in de vijver is van essentieel belang, omdat de waterwaarden bepalen of een vijver helder blijft of niet. Om het biologisch evenwicht van folievijvers goed te krijgen, zorgen wij voor voldoende zuurstofplanten in de vijver. Als u liever een spiegelvijver heeft zonder planten, dan passen wij een goed filter toe dat het water helder houdt. Wij adviseren u hier graag over.

In de maanden april en mei kunt u het best uw vijver laten aanleggen. Dit heeft ook weer te maken met het biologisch evenwicht en de planten die worden geplaatst. Het najaar is ook geschikt voor het maken van een vijver, alleen zal de beplanting dan nog even op zich laten wachten. Kies u toch voor een spiegelvijver dan kunt u zowel in het voorjaar, de zomer als in het najaar een vijver aanleggen. Wij adviseren u natuurlijk graag om zo het beste uit uw vijver en uw tuin te halen.

Folievijver aanleggen?

Denkt u eraan om een vijver aan te leggen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend bezoek. Wij helpen u graag verder met de juiste vijver op de juiste plek in uw tuin.