Vogels in uw tuin houden!

In Nederland leven er veel verschillende vogelsoorten. In uw tuin ziet u vast geregeld vogels, maar hoe houdt u deze vogels in uw tuin? Want als ze er eenmaal zijn, is het ook leuk als ze even blijven! 

Vogels in uw tuin houden

Zorg ervoor dat uw tuin van de basisbehoeften voor vogels is voorzien. Zo maakt u uw tuin aantrekkelijk voor volgens om te leven. Vogels zoeken een plekje voor voedsel, water en natuurlijk beschutting. Denk aan vogelhuisjes, maar ook planten, gras, struiken en bomen helpen om uw tuin aantrekkelijk te maken voor vogels. Plaatst u een vogelhuisje dan moet u vooral rekening houden met de hoogte van het ophangen. Hang de kast op ooghoogte neer, zodat u hem na het broedseizoen (eind augustus) kunt schoonmaken. Hiermee voorkomt u ongedierte en raken de nieuwe bewoners niet besmet. Vergeet het huisje ook niet in het zicht te hangen, zo beleeft u het meeste plezier! Wij hebben zelf vogelhuisjes van cortenstaal met een mooie robuuste look en feel waardoor de vogelhuisjes een echte eye catcher zijn! Interesse? Neem even contact met ons op.

Vogelvriendelijk tuinieren

Wist u dat u vogelvriendelijk kunt tuinieren? Dat betekend overigens niet dat u uw tuin zijn gang moet laten gaan. Verwildering verjaagd de vogels juist, in plaats van ze aan te trekken. Vogels zijn dol op blad, takjes en uitbloeiende bloemen. Hier bouwen ze hun nestjes mee. Als u de natuur een beetje zijn beloop laat gaan, zorgt u ook nog eens voor een rijk voedselaanbod voor de vogels. Slakjes, rupsen en spinnen vinden vogels namelijk heerlijk! U kunt natuurlijk ook bolletjes met vogelvoer ophangen, om zo de vogels een handje te helpen. Vooral in de winter is dit hard nodig!

Planten, bomen en struiken

Er zijn veel soorten planten, bomen en struiken die vogels prettig vinden. De veeldoornige distel is erg in trek bij veel vogels door zijn zaadjes. Net als de korenbloem en de kamperfolie. Vooral mezen, vinken, mussen en lijsters vinden de zaadjes en besjes van deze planten heerlijk. Qua bomen kunt u het best kiezen voor een meidoorn, beuk of witte berk. Natuurlijk kan niet iedereen een boom in zijn tuin planten.

Water in de tui n

Vogels houden van water. Het is erg belangrijk dat ze genoeg water hebben om te overleven. Niet alleen voor het drinken, maar ook om in te baden en hun veren in goede conditie te houden. Heeft u een vijver dan is dat heel ideaal. Maar ook een vogelbadje kan erg prettig zijn om in te wassen.