Tuintips voor de maand juni

Het is juni, de zomer gaat nu echt beginnen! Juni is een heerlijke maand om lekker buiten te leven. Een boekje lezen in de tuin, een drankje drinken of gezellig een hapje eten in de buitenlucht. Hieronder leest u hoe u uw tuin in juni het best kunt onderhouden.

Tuinonderhoud mei tip 1: Planten

  • Het is heerlijk als het meerdere dagen achter elkaar goed weer is, maar als het niet regent betekent dit wel dat u uw planten bij moet sproeien. Het werkt beter om één keer peer week een paar uur te sproeien, dan iedere dag een kwartier.
  • Op een regenachtige dag is het slim om ook uw binnenplanten even buiten te zetten. De temperatuur is nu zowel binnen als buiten goed, de plant frist er van op en is weer helemaal stofvrij.
  • Alle één- en tweejarigen dienen nu uitgezaaid te worden en een vaste plaats te krijgen in de tuin of border.

Tuinonderhoud mei tip 2: Vijver

  • Dankzij de zon verdampt het water sneller in de maanden juni, juli en augustus. Vul daarom de vijver regelmatig bij. Doe dit wel in etappes. Als u in een keer te veel water bijvult dan koelt het vijverwater namelijk te hard af.
  • Heeft u jonge visjes in uw vijver? Zorg dan dat er voldoende beplanting is. De jonge visjes zijn nog kwetsbaar en door genoeg beplanting hebben ze een schuilplaats tegen gevaren van buitenaf.
  • Mooie planten om langs de randen van uw vijver te planten zijn: gele lis, biezen, varens, kattenstaart, hosta’s en lisdodde.

Tuinonderhoud mei tip 3: Gazon

  • Net als in de maand mei is het verstandig om het gras van uw gazon één à twee keer per week te maaien. U kunt dit het beste s’ avonds doen, zodat het versgemaaide gras niet uitdroogt door de felle zon. Let er ook op dat u tijdens droge periodes het gras niet te kort houdt, ook kunt u dan beter iets te weinig dan te vaak maaien.
  • Zitten er nog rotte plekken of plekken met grof gras in uw gazon? Dan is dit het laatste moment om deze op te knappen. Haal de lelijke plekken eruit en zaai hier opnieuw in. Ook kunt u op maat gesneden graszoden leggen.

Genieten van uw tuin

Wilt u genieten van een mooie tuin maar bent u niet dol op tuinieren? Of heeft u hier gewoonweg geen tijd voor? Laat het dan voor u doen! Hoverniersbedrijf Ed Bijker kan u voorzien in tuinonderhoud. Zodat u alleen nog hoeft te genieten.