Tuintips van de maand: Februari

De dagen in februari worden alweer iets langer. Er is vaak nog wel veel verschil in temperatuur. Zo kan het nog steeds flink vriezen, maar kan de temperatuur ook best aardig stijgen. Wij geven u iedere maand tuintips die passen bij de maand. Zo heeft u elk seizoen een prachtige, goed onderhouden tuin. Deze maand de tuintips van de maand februari.

Tuintip 1: Gazon

Als de temperatuur is gestegen kunt u starten met het inzaaien van de kale plekken in uw gazon. Deze zullen door het vele regenwater weer vol worden. Blijven er door de vele regenbuien plassen in uw gazon staan? Dan is het tijd om in actie te komen! Prik met een riek een aantal keer in de grond bij de plassen. Zo zorgt u ervoor dat het water goed kan wegzakken in de grond. Natuurlijk kan het in februari ook nog flink vriezen. Het is verstandig om dan niet op uw gazon te lopen. Zo voorkomt u dat er door vrieskou beschadigingen ontstaan.

Tuintip 2: Snoeien

In februari kunt u al heel wat snoeien. Fruitbomen zoals appel- en perenbomen kunt u nu prima snoeien. Zorg ervoor dat het hart van de kroon voldoende licht krijgt. Snoei deze maand ook de heesters en andere struiken. Doe dit wel echt deze maand, zodat ze in de zomer in topstaat verkeren. Heeft u een clematis die niet in het voorjaar bloeit? Dan kunt u deze ook snoeien. Pas wel op met het snoeien van coniferen. Deze moeten niet te diep worden teruggesnoeid en nooit tot kaal hout snoeien. Alleen de Taxus kun u ver terugsnoeien. Pak de schaar dus maar uit te schuur!

Tuintip 3: Beplanting

Wilt u uw tuin opleuken met wat kuipplanten in pot? Dan is februari daar een schrikte maand voor. Kuipplanten zijn planten die je vooral in zonnige oorden tegenkomt, zoals citrus- of olijfbomen. Als je deze bomen gaat (ver)potten maak dan gebruik van schone potten en gebruik potgrond met klei. Dit houdt het water beter vast. Wilt u in februari ook wat extra kleur in uw tuin brengen, dan kunt u bijvoorbeeld Violen neerzetten. Violen kunnen namelijk heel wat kou verdragen!

Hulp nodig?

Dit waren onze tuintips van de maand februari. Wilt u uw tuin wel onderhouden in februari, maar durft u het zelf niet helemaal aan? Of weet u niet precies welke planten u wel en niet kunt snoeien/planten? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op.

Contact opnemen