Tuintips augustus: ga voor tuingeluk!

Augustus is vaak een heerlijk maand om in de tuin te zitten. Warm weer, lekker in de zon en genieten van lange zwoele zomeravonden. Er valt dan ook veel te genieten in augustus. Echt een maand voor een beetje tuingeluk!

In de maand augustus is het vaak lekker weer, met zomerse temperaturen. Geniet dus vooral van het weer, de planten en de dieren die langskomen.

Het onderhouden van uw tuin

In augustus wordt de grond alweer iets vochtiger. Het kan zijn dat u in deze maand meer last hebt van schimmels in uw planten. Controleer deze dan ook regelmatig. Gelukkig gaat dit bijna vanzelf als u vaak in de tuin te vinden bent. Verwijder uitgebloeide bloemen uit uw planten, zodat uw planten langer bloeien. Onkruid wieden is natuurlijk altijd een klusje om uw tuin netjes te houden. Maai het gras regelmatig en sproei goed tijdens droogte, maar maai geen gras als het erg nat is. Dat is niet goed voor uw gazon en geeft ook nog eens veel troep.

Gazon inzaaien

Augustus is een heel goede maand om uw gazon in te zaaien. De grotere kans op vocht, van bijvoorbeeld regen, is prima voor het kiemen van het zaad. Ook uw bestaande gazon groeit in de maand augustus nog goed door. Door uw gazon te voeden met speciale, stikstofarme mest houdt u uw gazon mooi. Daarnaast bevordert het ook een gezonde wortelgroei.

Tuingeluk coach

Wist u dat wij tuingeluk coach zijn? Wij zorgen ervoor dat uw tuin niet alleen mooi is, maar ook dat er balans is in uw tuin. Wij ontwerpen al onze tuinen aan de hand van vier basisvoorwaarden: verhouding, volume, privacy en energiebalans. Met lijnenspel, de juiste producten en de uitstraling van uw accessoires wordt uw tuin alleen maar mooier. Puur tuingeluk!

Wilt u ook een ontwerp waar u gelukkig van wordt? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op! Wij geven u graag een passend advies!