Tuinklusjes voor de maand september

Geef hagen een flinke snoeibeurt

Het is verstandig om voor het eind van september uw hagen, planten en bomen een flinke snoeibeurt te geven. Ze zijn nu uitgegroeid en vooral planten worden sterker na het snoeien. Heeft u een notenboom, dan is dit het moment om ze te snoeien. De snoeiwonden helen sneller in deze periode en dat maakt de boom sterker.

Onderhoud uw vijver deze maand goed

Het is belangrijk om deze maand uw vijver goed te onderhouden. U kunt de hard gegroeide planten uitdunnen en kroos weghalen met een schepnetje. Heeft u vissen in uw vijver? Let dan op de temperatuur van het water. Het zal nu nog niet heel snel afkoelen, maar het is wel goed om dit nauwlettend in de gaten te houden. Wilt u een vijver aanleggen? Dan is dit een goed moment! Wij helpen u graag met meedenken! Neem contact met ons op.

Uw gazon klaar voor het najaar

U zult merken dat het gras van uw gazon veel minder snel groeit. Dat betekend niet dat u niet meer hoeft te makken, maar het wordt minder. Net als augustus is september nog een mooie maand om gras in te zaaien. De bodem is nog lekker warm en met de regen die nu vaker valt, ziet u snel resultaat. Heeft u nu al last van kale plekken in het gras? Dat kunt u makkelijk herstellen door wat graszaad te strooien.

Kleur uw tuin; plant bloembollen

Wilt u volgend voorjaar een mooi gekleurde tuin? Een leuk tuinklusjes is bloembollen planten. Plant wat voorjaarsbloeiers als Narcissen, Tulpen, Blauwe druifjes of Krokussen. Daarvoor is de maand september het ideale moment. U plant ze voor de eerste vorst aan en geniet in het voorjaar van mooie kleuren. Na een lange winter deze mooie bloeiers zien opkomen, geeft een goed gevoel. De lente komt er weer aan!