Prairiebeplanting: prachtige kleuren, onderhoudsarm en natuurlijk!

Prairiebeplanting zien we erg veel de laatste tijd. Er zijn verschillende soorten en maten en ze geven uw tuin een mooie volle kleur, een natuurlijke uitstraling en vergen weinig onderhoud. Deze onderhoudsvriendelijke beplanting heeft een enorme belevingswaarde met haar natuurlijke schoonheid, afwisselende kleuren en sterke, diepe wortels die alle jaargetijden doorstaan. Dankzij diezelfde diepe wortels onderdrukken de grassen veel onkruid en dat scheelt in onderhoud.

Prachtige kleuren

Er zijn veel kleurthema’s die u kunt toepassingen. Wilt u meer roze of paarse bloemen of gaat u voor diepe oranje/rode kleuren? Misschien vindt u een bonte mix juist prachtig, of laat u het liever rustig wit. Er zijn heel veel mogelijkheden en altijd iets te vinden naar uw wens. Daarnaast kleuren de grassen ook mee met het seizoen en blijven ze zowel in de zomer als in de winter een prachtige kleur behouden.

Onderhoudsarm en natuurlijk

Prairiebeplating onderdrukt niet alleen veel onkruid, waardoor het vrij onderhoudsarm is, het heeft van zichzelf een goede waterhuishouding. Door de juiste bemesting te gebruiken – een mengels van lavagesteente – heeft de beplanting een waterbergend vermogen en is het bestand tegen extreme stormen en overvloedig water. In drogere maanden voorkomt het lavagesteente uitdroging van de grond. U hoeft dus niet extra te sproeien of vaker te bemesten. U zet de planten één keer in je tuin en laat ze verder met rust. Prairiebeplanting gaat jaren mee, u zorgt dus voor een lange levensduur van uw tuin!

Voordelen van prairiebeplanting

We hebben de voordelen van prairiebeplanting nog even voor u op een rijtje gezet.

  • Een natuurlijk uitzicht, elk seizoen weer anders. Prairiebeplanting blijft elk seizoen prachtig en zorgt voor veel sfeer in uw tuin.
  • Veel belevingswaarde voor weinig onderhoud. Dankzij het onderhoudsarme karakter van de beplanting blijft uw tuin of border levendig en hoeft u er niet veel aan te doen.
  • Trekt bijen, vlinders en andere insecten aan. Dat is weer goed voor de bloemen en andere planten in uw tuin. Daarnaast bij vooral vlinders erg mooi om naar te kijken.
  • Geen bestrijdingsmiddelen nodig. U hoeft niet met agressieve middelen de planten te ‘lijf’ te gaan. Juist de natuur zorgt voor de beplanting en dat het goed blijft groeien.
  • Geen beregening nodig door het afdekken van de grond met Prairieva. Door een goede combinatie van planten en door de grond af te dekken met Prairieva, creëren de planten een natuurlijke en goede waterhuishouding.

Meer informatie over prairiebeplanting?

Het zelf aanleggen van prairiebeplanting is best lastig. Het is vooral geschikt voor een zonnige plek in de tuin. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de grondsoort en grondvochtigheid. Er zijn kant-en-klare vaste planten combinaties, maar natuurlijk leveren wij ook maatwerk. Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag over prairiebeplanting en hoe u dit het best kunt aanpakken. Natuurlijk kunnen wij het ook voor u aanleggen!

Neem contact met ons op