5 Tips voor betere waterafvoer in je tuin

Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt niet alleen, ook hebben we in Nederland te maken met steeds zwaardere regenbuien. Hierdoor ontstaat vaker wateroverlast. Zo lopen straten over en kan water niet goed weglopen. Dat steeds meer tuinen vol liggen met veel bestrating, helpt niet. Zorg voor goede waterafvoer in je tuin om problemen te voorkomen.

Lees meer
gladheidbestrijding

Onze tips voor het ijsvrij maken van uw stoep

De eerste dagen met temperaturen onder nul zitten er alweer op. En dat al in november! Zal het een strenge winter worden? Dat weet niemand, maar zoals altijd kan het alle kanten op. Misschien slim om vast een zak strooizout en een bezem en sneeuwschep in huis te hebben. Zodra het dan gaat sneeuwen of ijzelen kunt u uw eigen straat sneeuw- en ijsvrij maken.

Lees meer

Onderzoek: bestrating in tuin neemt overhand

Ongeveer een kwart van de tuinbezitters in Nederland heeft het overgrote deel van zijn tuin beplant. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Toch worden groene tuinen steeds vaker verdrongen door bestrating in tuin. Naoorlogse generaties kiezen namelijk steeds vaker voor bestrating. Uit het onderzoek blijkt dat tuinen met voornamelijk planten erin door de jaren heen steeds zeldzamer worden.

Lees meer
Egel in de tuin

Egel in de tuin? Help hem de winter door!

Hoor je een vreemd geluid in je tuin? Hard gesnuif of geknor? Dan kan het zijn dat er een egel in de tuin leeft. Vervelend? Nee juist gezellig! En de egel is ook nog eens goed voor je tuin.

Egels eten rupsen, slakken en maden. Zo zorgen ze voor een natuurlijk evenwicht in de tuin zonder dat jij gebruik hoeft te maken van insectenverdelgers. Het beestje behoord tot de beschermde diersoorten en kan in het najaar en de winter best een beetje extra hulp gebruiken om te overleven. Zet bijvoorbeeld een bakje katten- of hondenvoer en een bakje water voor de egel klaar. Egels kunnen niet tegen melk, geef dus altijd water!

Lees meer
prairiebeplanting

Prairiebeplanting

Prairiebeplanting zien we erg veel de laatste tijd. Er zijn verschillende soorten en maten en ze geven je tuin een mooie volle kleur, een natuurlijke uitstraling en vergen weinig onderhoud. Deze onderhoudsvriendelijke beplanting heeft een enorme belevingswaarde met haar natuurlijke schoonheid, afwisselende kleuren en sterke, diepe wortels die alle jaargetijden doorstaan. Dankzij diezelfde diepe wortels onderdrukken de grassen veel onkruid en dat scheelt in onderhoud.

Lees meer
Haag laten snoeien

Hagen snoeien: zelf doen of uitbesteden?

Als het over tuinonderhoud gaat, is juni dé maand om hagen te snoeien en wij als hoveniers van Arjan van der Veen vinden niets mooier dan een strak gesnoeide haag. Hagen snoeien is wel een precies klusje en als je het zelf wilt gaan doen, zijn onderstaande tips van onze professionele knippers misschien handig.

Lees meer

Gazon verticuteren? 6 tips van Arjan van der Veen

Is je gazon niet meer zo mooi groen en zie je een laag van grasresten, mos, plantenresten en onkruid op het gras? Dan kun je het gazon verticuteren. Verticuteren is het bewerken van je grasmat met een speciale verticuteerhark of een verticuteermachine. De bovenste laag van het gazon wordt ingesneden. Zo kan er weer licht, vocht en voedingsstof in de grasmat zakken.

Lees meer

De 10 leukste tuinblogs!

Wat is er nou lekkerder dan genieten in je eigen tuin, vooral nu de zon zich steeds vaker laat zien? Om u te voorzien van tuintips en -inspiratie hebben we het internet afgestruind en de 10 leukste tuinblogs voor u op een rij gezet. Voor mensen mét en zonder groene vingers. Oftewel: tuiniertips, maar ook mooie voorbeeldtuinen. Dus neem je tablet of laptop mee naar buiten, zoek een lekker plekje in de zon en laat je inspireren!

Lees meer
zwemvijver

Zwemvijver of zwembad? Dit zijn de verschillen!

Houd je van zwemmen? Zou je dat het liefst in je eigen tuin doen? Dan kun je een zwembad of zwemvijver in je tuin laten aanleggen. Maar waar kies je dan voor? Een zwemvijver of zwembad? Arjan van der Veen is specialist in het aanleggen van zwemvijvers en wij helpen je graag bij het maken van je keuze.

Lees meer

Tuinaanleg in het najaar of de winter? Doen!

Hoveniersbedrijf Arjan van der Veen gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Wij zorgen er aan de hand van de verhoudingen, het volume en de privacy voor dat je tuin je gelukkig maakt. En dat doen we ook in het najaar en de winter! er wordt wel eens gesproken  over het vergeten tuinseizoen. Wij leggen graag uit waarom tuinaanleg in het najaar en de winter zeker goed kan!

Lees meer

Tuintips voor tuinonderhoud in augustus

Augustus is vaak een warme maand en vaak zijn we dan ook nog eens op vakantie. Over het algemeen is augustus niet zo’n drukke maand voor wat betreft tuinonderhoud. Maar als je er zeker van wilt zijn dat je tuin na je vakantie er ook nog mooi bij ligt, is het slim om deze maand wat extra aandacht aan je tuin te geven voordat je vertrekt. Met onderstaande tips voor tuinonderhoud in augustus haal je in deze zomermaand het beste uit je tuin!

Lees meer

Langdurige droogte: zo blijft uw tuin mooi

Op een enkele regenbui na is het al dagen warm en droog. En de droogte blijft volgens de weersvoorspellingen nog wel even aanhouden. Hoe zorg je dat je tuin toch mooi blijft met deze droogte? Wij geven tips.

Lees meer

5 tips voor het snoeien van uw haag!

We zitten in het groeiseizoen, oftewel het snoeiseizoen! Dit betekent dat je haag weer gesnoeid dient te worden. Waar moet je op letten en hoe snoei je zo strak mogelijk? Wij geven je 5 tips! Maar eerst vertellen we je wanneer en hoe vaak je je haag dient te snoeien.

Lees meer