Eindoordeel vakjury: zo veel vakmanschap op zo’n klein oppervlak!

Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van de gerenommeerde Tuin van het Jaar 2019 competitie, waarbij wij met de felbegeerde Publieksprijs naar huis gingen. Ook de vakjury was erg te spreken over de door ons aangelegde tuin: “De jury heeft geen enkel verbeterpunt en dat maakt deze tuin tot een toptuin. Eentje die de strijd om de uiteindelijke titel Tuin van het Jaar 2019 tot het allerlaatst bijzonder spannend heeft gehouden.”

Ook schrijft de jury dat deze tuin een inspirerende showcase voor de vele kleintuinbezitters in Nederland. Lees hieronder het volledige eindoordeel van de vakjury.

Eindoordeel vakjury

Deze inzending is een hele gezellige ‘citycandy’ met een wowfactor. ‘Hier wil je overal graag zitten’, aldus een jurylid. En daar is een tuin toch ook voor bedoeld. De ontwerper is er uitstekend in geslaagd om een beperkt oppervlak van 51 m2 optimaal te benutten. Overal is het gevoel van ruimte gecreëerd. In maar liefst drie zithoeken kunnen de bewoners op elk moment van de dag zonder al te veel inkijk genieten van het zonnetje en het stadse buitenleven. De witgestuukte plantenbakken, de zichtlijnen, het vloerpatroon van hout en de grote grijze tegels zorgen voor rust en ruimte.

Deze genomineerde tuin past prima bij het type huis en is een inspirerende showcase voor de vele kleintuinbezitters in Nederland. Zo veel vakmanschap op zo’n klein oppervlak! De jury heeft geen enkel verbeterpunt en dat maakt deze tuin tot een toptuin. Eentje die de strijd om de uiteindelijke titel Tuin van het Jaar 2019 tot het allerlaatst bijzonder spannend heeft gehouden.

Bedankt!

Wij zijn ontzettend trots winnaar te zijn van de Publieksprijs en willen iedereen die heeft gestemd dan ook nogmaals hartelijk bedanken. In het bijzonder bedanken we ook tuinontwerpster Jacqueline Volker, want zonder haar prachtige ontwerp hadden we deze tuin überhaupt niet aan kunnen leggen. Lees meer over de tuin.