Een echte prairie, gewoon in uw eigen tuin!

Prairiebeplanting in uw tuin is perfect als u een tuin wilt die weinig onderhoud vergt. Met minimale inspanning heeft u een tuin vol met natuurlijke planten, prachtige kleuren en veel afwisseling. Prairiebeplanting komt uit Amerika waar een prairie bestaat uit verschillende planten die gezamenlijk groeien tot een landschap. Met de juiste middelen en planten kunt ook u een echte prairie in uw tuin hebben!

Weinig onderhoud

Prairiebeplanting vergt weinig onderhoud, omdat de planten die worden gebruikt diepgeworteld zijn en worden afgedekt met lavagesteente. Lava brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

  • Juiste waterhuishouding
  • Het houdt onkruid tegen
  • Zorgt voor een nette en goed verdeelde groei
  • Geeft uw tuin een andere uitstraling

Milieuvriendelijk

Een prairietuin is een milieuvriendelijke vorm van tuinieren. Voordelen zijn:

  • Een prairietuin heeft geen extra water nodig bij extreme droogte 
  • In eerste instantie hoeft u het niet extra te bemesten 
  • Deze type beplanten trekt verschillende vlinder, bijen en andere insecten aan

Waar hoort prairiebeplanting?

Prairiebeplanting werkt zowel op zonnige plekken als halfschaduw plekken, dit is afhankelijk van het type ondergrond en de planten die gebruikt worden. Het is mogelijk om prairiebeplanting te gebruiken in zowel kleine als grote oppervlaktes. Met de juiste middelen komt dit landschap altijd tot zijn recht!

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u advies over de mogelijkheden van prairiebeplanting bij u in de tuin? Wij helpen graag met uw vragen over de ondergrond, de lava, de type planten of de plek van deze prachtige opvulling van uw tuin. Stel zelf uw eigen prairie samen!

Neem contact met ons op