Ed Bijker genomineerd tot Tuin van het Jaar 2019!

Met gepaste trots mogen wij vertellen dat een door ons aangelegde tuin is genomineerd tot Tuin van het Jaar 2019! En dit is niet zomaar een prijs, maar dé prijs in hoveniersland!

Tuin van het jaar 2019Cindycandy-tuin Zwolle

De genomineerde tuin is de zogenaamde ‘Citycandy’-tuin in Zwolle. Een kleine maar sfeervolle tuin waarbij buiten naar binnen wordt gehaald. De tuin is echt een verlengstuk van de woonkamer. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, vertelt Ed Bijker. Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotste eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen.

Planten maken de tuin

Tuinarchitecte Jacqueline Volker is verantwoordelijk voor het ontwerp van de tuin, waarna wij hem mochten aanleggen. Een leuke en passende opdracht, want deze tuin pas écht bij ons als groene hovenier. Bij Ed Bijker geloven we er namelijk in dat planten de tuin maken. Tegenwoordig worden veel stadstuinen bestraat, waardoor al het groen verdwijnt. Natuurlijk bestraten wij ook, maar het moet wel in verhouding zijn. Zoals bij deze sfeervolle stadstuin.

Tuin van het jaar 2019Tuin van het jaar 2019

En dat viel ook de jury van Branchevereniging VHG op, die deze tuin samen met vijf andere tuinen nomineerde tot Tuin van het Jaar 2019. Deze vakjury beoordeelt de tuinen op ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces worden meegenomen.

Stem op je favoriete tuin

De vakjury kiest dé winnaar van De Tuin van Jaar 2019-competitie, deze wordt in februari bekendgemaakt tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Vanaf januari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete tuin. Houdt hiervoor onze website en social media in de gaten!