De 10 leukste tuinblogs!

Wat is er nou lekkerder dan genieten in uw eigen tuin, vooral nu de zon zich steeds vaker laat zien? Om u te voorzien van tuintips en -inspiratie hebben we het internet afgestruind en de 10 leukste tuinblogs voor u op een rij gezet. Voor mensen mét en zonder groene vingers. Oftewel: tuiniertips, maar ook mooie voorbeeldtuinen. Dus neem uw tablet of laptop mee naar buiten, zoek een lekker plekje in de zon en laat u inspireren!

1. Tuinblogger.nl

Met haar blog Tuinblogger.nl combineert Esther haar liefde voor tuinieren, schrijven én fotograferen. Hiermee hoopt ze u te inspireren om ook lekker naar buiten te gaan. Op haar blog schrijft ze over mooie bomen, planten en bloemen en geeft ze onderhoudstips en doe-het-zelf-ideeën. Maar wie op zoek is naar de laatste Ibizatrend komt bedrogen uit bij Esther. ‘Ik hou van ‘doe-maar-gewoon-tuinen’, waar een logisch ontwerp en veelzijdige beplanting de basis vormen om het hele jaar door te genieten’. Dus geen hippe tuintrends, wel volop tuiniertips!

Tuinblog met tuininspiratie Tuinblogger

2. Groen Journalistiek

Dit is de weblog van Ellen. Ellen is gek op groen en schrijft over alles wat met groen te maken heeft. En dat is meer dan alleen tuinen. Van achtertuin tot tropisch groen, van openbaar groen tot groenreizen. Perfect dus voor iedereen met groene vingers die op regenachtige dagen de tuin even laat voor wat het is en wil lezen over groen!

Tuinblog met tuininspiratie Groenjournalistiek

 

3. Ik woon fijn

Wie juist wel benieuwd is naar hippe tuintrends moet zeker eens een kijkje nemen op ikwoonfijn.nl. Ik woon fijn is een heerlijke site om lekker op rond te neuzen. De website staat bomvol wooninspiratie en tuinideeën. Zo vindt u er een verzameling voorbeeldtuinen, van strakke moderne tuinen tot stijlvolle weelderige tuinen. De gastbloggers geven u advies, tips en tuinideeën om van uw tuin een droomtuin te maken! Of te laten maken natuurlijk.

Tuininspiratie Ikwoonfijn

4. Tuin en balkon 

Dit is een ontzettend leuke blog voor iedereen met een kleine tuin of alleen een balkon. Oprichters Olaf en Mathieu hebben zelf groene vingers en een zogenaamde stadstuin. In hun zoektocht naar tuinadvies voor kleine tuinen en balkons kwamen zij maar weinig nuttige websites tegen en daarom besloten de heren zelf een blog te beginnen: tuinenbalkon.nl was geboren. De ideale website voor iedereen die alles wil halen uit zijn kleine tuin of balkon.

Tuinblog met tuininspiratie Tuin en Balkon

5. Tuinenstruinen

Tuintenstruinen is een onafhankelijk webmagazine over planten, tuinen en tuinarchitectuur. U leest hier niet alleen over tuinen bij mensen thuis, maar ook over historische, botanische en hedendaagse tuinen en parken van over de hele wereld. Hier vindt u trouwens geen inspiratie voor mooie buitenkeukens of loungesets. Nee, de tuinen op Tuinenstruinen bestaan voor het overgrote deel uit planten. Daarbij leest u veel over de ecologische en naturalistische benadering voor tuinen. Leuk detail: Ook vindt u hier een artikel over De Goudduivel Tuin die Jacqueline Volker heeft ontworpen en wij hebben aangelegd.

Tuinblog met tuininspiratie tuinenstruinen

6. Garden and Flowers 

Garden and Flowers is een uit Duitslanad overgewaaid online tuinmagazine voor en door echte tuinliefhebbers. U leest alles over tuinieren, tuinontwerpen, de nieuwste tuintrends, tuinplanten, beplantingsplannen, de moestuin en praktische tuinklusjes. Daarnaast leest u op deze website wat de beste planten zijn voor uw tuin. Een heerlijke site voor iedereen die van tuinieren houdt.

7. TuinTuin

Wie op zoek is naar tuininspiratie moet echt eens een kijkje nemen op TuinTuin! Op dit platform voor tuinen delen tuinprofessionals en tuinbezitters de mooiste foto’s van hun beste ideeën en projecten. Kortom: een heleboel inspiratie! Ook kunt u hier zelf een moodboard maken van uw droomtuin, handig!

8. vtwonen Tuinieren

Natuurlijk mag vtwonen niet ontbreken in deze top 10. Dit ontzettend populaire (online) woonmagazine gaat namelijk net zo goed over tuinen als over interieur, want beide vallen natuurlijk onder wonen. Met tips voor zaaien, planten, snoeien en een (moes)tuin onderhouden, maar ook mooie foto’s van andere tuinen om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Zo blijft u helemaal bij op tuingebied.

9. Woontrendz 

Ook op woonblog Woontrendz gaat het zowel over interieur als exterieur. Want de tuin is voor velen minstens zo belangrijk als het interieur, aldus Woontrendz. En dat kunnen wij alleen maar beamen! Op Woontrendz vindt u inspiratie en handige tips. Zoals de voor- en nadelen van kunstgras, het zelf maken van een loungebank van oude pallets en de leukste tuinmeublen voor 2018.

10. Homify

Bent u gek op rondstruinen in andermans tuinen? Dat kan vanaf uw luie stoel op Homify.nl. Lekker veel tuinfoto’s kijken en ideeën op doen.  Deze verzamelwebsite staat bomvol inspiratie voor niet uw tuin, maar ook uw woning. Met veel binnen- en buitenkijkers en interessante artikelen.

 

Met bovenstaande tuinblogs bent u ongetwijfeld wel even zoet. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier! En mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt: ‘dat wil ik ook!’. Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.