Hoveniersbedrijf Ed Bijker legt buurttuin aan in Balkbrug

In Balkbrug heeft Hoveniersbedrijf Ed Bijker een mooi buurttuin aangelegd. Initiatiefneemsters van deze tuin zijn Inge Bouman en Annemiek Grooteboer. Deze twee dames wonnen in 2016 de Noaberschaps-Award en wilden de buurttuin Balkbrug laten aanleggen om kinderactiviteiten in te organiseren. Ook kan zo de sociale cohesie in de wijk vergroot worden.

Financiële steun

De Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg, het Oranje Fonds en VSBfonds konden zich vinden in de ideeën van Inge en Annemiek en besloten een financiële bijdrage te leveren. De buurttuin moest gerealiseerd worden grenzend aan de bestaande speeltuin. Hovenier Ed Bijker mocht van de plannen een ontwerp maken en de tuin aanleggen.

De buurttuin is een tuin waar kinderen vrij kunnen spelen en waar volwassenen heerlijk kunnen genieten. De tuin wordt met vrijwilligers onderhouden en wordt een verrijking voor de buurt genoemd. De tuin is altijd vrij toegankelijk. De blokhut is geopend tijdens activiteiten en in de even weken op woensdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur en in de oneven weken op woensdagavond vanaf 19:30 uur.

Fase 2

In juni van dit jaar werd de tuin officieel geopend, maar op 7 september 2017 is het team van Ed Bijker begonnen aan fase 2. De oude beplanting werd er helemaal uitgehaald zodat er nieuwe planten geplaatst kon worden. Deze beplanting past beter bij de buurttuin. Ook werd er een mooie boombank geplaatst.

De initiatiefneemsters van de buurttuin doen mee aan allerlei acties, want er wordt gespaard voor een nieuw speeltoestel. Als dat allemaal lukt kan in het voorjaar fase 3 worden gestart. Dan moet ook het grasveld gerenoveerd worden. Als het gras wordt dan vervangen voor graszoden.

Ga naar de Facebookpagina van de Buurttuin Balkbrug!