Medewerkster Annie

“Stap voor stap onszelf op een positieve manier blijven ontwikkelen, dat vind ik het mooist!”

Annie is de vrouw van Ed Bijker, ze hebben 4 kinderen en samen runnen zij het hoveniersbedrijf. Ze is meewerkend partner en houdt zich al 20 jaar bezig met de administratie. Daar komt veel bij kijken; van administratie, boekhouding en personeelszaken tot telefonie en klantcontact én af en toe een plantje halen wanneer dat nodig is. Maar ze houdt zich samen met Ed ook bezig met de ontwikkelingen van het bedrijf en de professionalisering.

Manusje van alles

“Ik werk 3 dagen in de week samen met Ed voor het bedrijf, daarnaast regel ik het huishouden. Ik werk ook nog buitenshuis, in een revalidatiecentrum. Dat vind ik erg leuk. Soms kan ik iets van het ene bedrijf, toepassen in het andere. Dat is erg handig!” Annie zag zichzelf nooit als administrateur: “Het is een baan waar ik ingerold ben en mezelf uiteindelijk in heb ontwikkeld. Als je me vroeger op school had gezegd dat ik later administrateur werd, dan had ik heel hard gelachen.” Vroeger verliep de administratie wel anders dan nu. “We begonnen met een aanhanger, kruiwagen en een trilplaat en hebben onszelf steeds verder uitgebreid. Ik begon met het bijhouden van een kasboek, en ging daarna verder met computerprogramma’s om alles bij te houden. Deze blijven zichzelf optimaliseren en daarin blijf ik meegaan. Onze boekhoudster heeft mij opgeleid om zelf onze administratie te kunnen doen. Het was gewoon praktisch dat ik de administratieve taken op mij ging nemen. Maar eigenlijk ben ik een manusje van alles, ik ben een echte doener!”

Gedrevenheid en passie

“Een van de mooiste dingen van het werk vind ik meedenken aan de ontwikkelingen van het bedrijf. We blijven onszelf stap voor stap ontwikkelen op een positieve manier en dat vind ik het mooist! De jongens onderling gaan heel goed met elkaar om en we hebben daardoor een heel prettig team om mee te werken.” Ed heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. Omdat Annie en Ed veel samenwerken is die gedrevenheid en passie ook overgeslagen op Annie en op het team. “Het samenwerken zorgt ervoor dat je alles van het bedrijf meekrijgt. Ik ben zelf ook heel erg betrokken en zie dat ook bij de jongens terug. Voor de toekomst is het belangrijk om goed bij te blijven en op te blijven letten dat we op de juiste manier blijven werken en niet inzakken.

De manier waarop een tuin wordt gemaakt

“Ik hou zelf van simpele tuinen. Ik zie graag veel groen in de tuin en een fruitboom. Onder die boom een mooi terras waar je lekker kunt zitten. Ik zie natuurlijk veel tuinen voorbijkomen, wel bijna altijd op foto’s. Het verbaast me altijd weer hoe ze van bijvoorbeeld een kleine tuin echt iets heel moois kunnen maken en de ruimte optimaal benutten. Ze maken alles passend, voor zowel kleine als grote tuinen, en verwerken de wensen van de klant hierin. En, dat doen ze ook nog eens met heel veel plezier. Ik vind daarom niet een bepaalde tuin mooi, maar juist de manier waarop ze worden gemaakt!”