Medewerker Ruurd

“Het mooie aan mijn vak is dat het heel erg zichtbaar is”

Ruurd staat bekend als ‘de houtman’ bij Ed Bijker tuinen. Hij doet alles wat met hout te maken heeft, zoals overkappingen en tuinhuisjes bouwen. Ed Bijker maakt hierbij het ontwerp, waarna Ruurd alles op maat zaagt in de werkplaats en de creaties vervolgens in de tuin in elkaar zet.

Ik maak nooit twee keer dezelfde overkapping

“Alles is maatwerk, dus ik maak nooit twee keer dezelfde overkapping. Dat vind ik erg leuk aan dit werk. Dan weer bouw ik een tuinhuis met een plat dak, dan weer een pannendak. Soms mag iets er natuurlijk en speels uitzien, een ander keer moet het superstrak en moet ik goed rekenen. Dit houdt me scherp.” Ruurd is dan ook een echte vakman die ontzettend secuur werkt. Hij begon als hovenier maar is ondertussen helemaal gespecialiseerd in houtbouw. “Dat ik hierin veel vrijheid krijg van Ed maakt het werk extra leuk om te doen.”

Zoeken naar een oplossing

Ruurd is dan ook een echte vakman én een vraagbaak voor allerlei vragen. “Soms wil een klant ter plekke toch nog iets anders, of blijkt iets op locatie anders uit te pakken. Ik zie het als een uitdaging om dan samen met de klant en Ed naar oplossing te zoeken. Hier komen we altijd wel uit”, aldus Ruurd.

Mensen kijken uit naar mijn komst

En niets is leuker voor Ruurd dan blije klanten. “Het mooie aan mijn vak is dat het heel erg zichtbaar is. Mensen kijken vaak al uit naar mijn komst, want een tuinhuis of overkapping is als de finishing touch van een nieuwe tuin. Je zet iets moois neer en in een dag krijg ik al veel gedaan, dus je ziet direct het verschil. Hierdoor heb ik zo goed als altijd te maken met blije klanten.”

Inspiratie

“Het meest trots ben ik als ik echt iets bijzonders heb neergezet en hier ook complimenten voor krijg. Dat een bouwwerk dan via onze website of Instagram andere mensen inspireert om ook zoiets te laten bouwen is als een kroon op mijn werk.”