Medewerker Raymond

“De tuinen zijn al mooi en ik zorg dat ze mooi blijven”

Als voorman in het tuinonderhoud zorgt Raymond ervoor dat de tuinen van onze onderhoudsklanten er altijd netjes bij liggen. Zijn werkzaamheden bestaan uit tuinonderhoud in de breedste zin van het woord. Denk aan heggen snoeien, grasmaaien en tuinen winterklaar maken. Dit doet hij voor vaste klanten waar hij gemiddeld eens in de zes weken komt, maar ook onderhoudt Raymond de tuin voor mensen die op vakantie zijn. Zodat ze als ze terugkomen van vakantie nog steeds een mooie en goed onderhouden tuin hebben.

Hooguit twee dagen op dezelfde plek

Het leukste aan zijn vak vindt Raymond de afwisseling. “Anders dan bij de hoveniers die soms drie weken bezig zijn met de aanleg van een tuin, sta ik hooguit twee dagen op dezelfde plek. En bij iedere klant zijn de werkzaamheden weer anders. Dat maakt mijn werk afwisselend en boeiend.”

Complimenten

Raymond gaat tevreden naar huis als de tuin er weer netjes bij ligt. “Als de heg weer strak is, het gras gemaaid is en de planten weer mooi uitlopen, dan ben ik tevreden. Het is natuurlijk helemaal leuk als ik complimenten krijg van een klant. Soms bellen ze achteraf nog naar Ed om te laten weten dat de tuin er weer tiptop uitziet. Dat is altijd leuk om te horen.”

Ik zorg dat ze mooi blijven

Wat is volgens Raymond zelf nou een mooie tuin? “De tuinen waar ik kom zijn al mooi, ik zorg dat ze mooi blijven. Dat betekent dat alles weer strak is. Áls ik zelf een tuin maak, dan maak ik hem zoals ik mijn eigen tuin ook zou maken. Dat betekent dat je er eerst goed over nadenkt voor je aan het werk gaat. Dan creëer je de mooiste tuinen.