Medewerker Dennis

“De verhouding tussen groen en grijs, levende en dode materialen, die moet kloppen”

Als allround hovenier bij Ed Bijker Tuinen legt Dennis complete tuinen aan. Hierbij voert hij werkzaamheden uit als beplanten, bestraten en houtbouw. Maar ook voor metselwerk kun je bij Dennis terecht, hierin heeft hij zich gespecialiseerd.

Veel contact met klanten

“Het maakt mij niet zoveel uit met welke werkzaamheden ik bezig ben. Het één doe ik niet liever dan het ander. Juist de verschillende werkzaamheden en daarmee de afwisseling vind ik mooi aan het vak,” vertelt Dennis. Ook werkt hij graag met mensen. “Dat is ook wat dit beroep interessant maakt, de verschillende mensen die je spreekt. Ik heb tijdens mijn werk veel contact met de klant. En als deze uiteindelijk tevreden is, dan ben ik dat ook. Dan ga ik met een goed gevoel weer naar huis.”

Een dik pak papier

In de 18 jaar dat Dennis voor Ed Bijker Tuinen werkt heeft hij al vele tuinen aangelegd, met ieder hun eigen charme. Het meest trots is hij op een tuin die hij onlangs heeft aangelegd. “Deze tuin was ontworpen door een tuinarchitect en kwam met een bestek. Een dik pak papier waarin nauwkeurig stond omschreven hoe de tuin eruit moest zien. Tussentijds hield de architect controles om erop toe te zien dat de tuin exact volgens deze omschrijving werd aangelegd. Vaak gaat de tuinaanleg wat losser, dus dit was een mooie uitdaging.” Een geslaagde uitdaging, want de tuin is volledig naar wens opgeleverd en we doen nog steeds het onderhoud voor deze tuin. “Het is leuk om een tuin op die manier te blijven volgen.”

De verhouding moet kloppen

Een tuin waarin alle verhouding kloppen is volgens Dennis een mooie tuin. “De verhouding tussen groen en grijs, levende en dode materialen, die moet kloppen. Dus niet te veel straatwerk, maar veel groen. Een mooie levende tuin die in balans is.”