Zwemvijver of zwembad? Dit zijn de verschillen!

Houdt u van zwemmen? Zou u dat het liefst in uw eigen tuin doen? Dan kunt u een zwembad of zwemvijver in uw tuin laten aanleggen. Maar waar kiest u dan voor? Een zwemvijver of zwembad? Ed Bijker Tuinen is specialist in het aanleggen van zwemvijvers en wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Een zwemvijver is een prachtige natuurlijke waterpartij in uw tuin waar ruimte is voor mooie planten en vissen. Ook biedt de vijver ruimte om te zwemmen! Een zwemvijver is namelijk vaak in twee delen gedeeld, een deel voor de beplanting en een deel met ruimte voor zwemmen.

Natuurlijk uitstraling

Het is in Nederland lang niet altijd mooi zwemweer, dus een zwembad zult u misschien niet vaak gebruiken. Mocht u niet in de zwemvijver zwemmen, dan heeft u nog steeds een mooie natuurlijke waterpartij in de tuin. Dat is natuurlijk sowieso een belangrijk verschil, het uiterlijk. Een zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling die u geheel, in welke vorm dan ook, kunt laten passen bij uw tuin. Een zwembad biedt qua vormgeving veel minder mogelijkheden en ook ziet het felle blauw er niet zo natuurlijk uit.

Onderhoud

Voor een zwemvijver heeft u wellicht wel meer ruimte nodig dan een zwembad, maar een zwembad heeft vaak een vrij standaard rechte vorm. Een zwemvijver kan in allerlei vormen aangelegd worden. Ook kunt u er prachtige terrassen en vlonders bij laten aanleggen. Andere belangrijke verschillenden gaan over de prijs en onderhoud. Zo is een zwemvijver goedkoper dan een zwembad en ook behoeft een zwemvijver minder onderhoud dan een zwembad.

Waar u bij een zwembad gebruik maakt van chloorderivaten om het water schoon te houden, hoeft u in een zwemvijver geen chemicaliën toe te passen om het zwemwater schoon en gezond te houden. Onze zwemvijvers zijn namelijk voorzien van een biologisch filter (lavasteen). Dit filter zorgt ervoor dat het water in de vijver altijd schoon en helder blijft. Het is zelfs mogelijk om de vijver te verwarmen!

Zwemvijver laten aanleggen?

Weet u of u een zwemvijver of zwembad wilt laten aanleggen? Als u een zwemvijver wilt laten aanleggen kunnen wij u zeker helpen. Wij hebben de meest mooie zwemvijvers mogen aanleggen voor onze klanten. Bekijk hier een aantal foto’s. Wilt u meer weten over de zwemvijvers? Neem dan contact met ons op!