Uw tuin winterklaar maken? Volg onze tips!

Het einde van de maand oktober is alweer in zicht en dat betekent: uw tuin winterklaar maken! Maar hoe doet u dit op een goede manier? Waar moet u op letten? Ed Bijker Hoveniersbedrijf geeft u graag een aantal belangrijke tips voor het winterklaar maken van uw tuin.

Planten beschermen

Om uw tuin winterklaar te maken is het allereerst belangrijk dat u kwetsbare planten beschermt. Zoek uit welke planten in uw tuin vorstgevoelig zijn en welke niet. Kwetsbare planten kunt u inpakken met jute en daartussen nog wat stro en droog blad. Hebt u planten die helemaal niet tegen kou kunnen? Dan is het nog slimmer om deze planten binnen te zetten. Zet ze bijvoorbeeld in de schuur om ze tegen vorst te beschermen.

Zorg voor uw gras!

U gazon winterklaar maken doet u door alle bladeren van het gazon te harken. Zo vangt het gras zoveel mogelijk licht en blijft het mooi groen. Bewaar de bladeren voor de composthoop! Zolang het gras nog groeit kunt u het maaien. Dit is meestal tot eind oktober.

Houd uw vijver ijsvrij

Heeft u een vijver? Zet dan een ijsvrij-houder met luchtpomp in de vijver. Door dit wak vriest de vijver niet dicht en blijft er genoeg zuurstof over voor vissen en andere levende dieren in de vijver.

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers kunt u tot de eerste week van december planten. Denk hierbij aan crocussen, narcissen, hyacinten en tulpen. Als u ze nog plant voordat de strenge winter aanbreekt kunt u al in het voorjaar genieten van vrolijke kleuren in uw tuin.

Vogelhuisjes

Plaats vogelhuisjes op hoogte in uw tuin. Vogels hebben dan een fijne en veilige plek om de koude nachten door te komen. Hang ook regelmatig vogelvoer aan deze huisjes.

Bescherm uw tuinmeubelen

Heeft u tuinmeubelen in uw tuin staan? Maak deze dan goed schoon en bescherm ze eventueel met speciale olie. Het is goed om uw tuinmeubilair binnen te zetten, maar als dit niet kan kunt u ze ook beschermen met een speciale hoes.

Het winterklaar maken van uw tuin uitbesteden?

Liever uw tuin winterklaar maken in samenwerking met een professionele hovenier? Ed Bijker helpt u graag bij het winterklaar maken van uw tuin. Met onze jarenlange ervaring zorgen we ervoor dat uw tuin zonder zorgen de winter in kan!

Wist u dat Ed Bijker ook tuinoverkappingen op maat maakt? Lees hier meer!