Tuinonderhoud oktober tips

Nog een paar dagen en dan is het alweer oktober. De herfst is officieel begonnen en de eerste blaadjes beginnen alweer van de bomen te vallen. Tijd om de tuin weer klaar te maken voor het volgende seizoen! Met onze tuinonderhoud oktober tips maakt u de tuin eenvoudig klaar voor de herfst.

Tuinonderhoud oktober tip 1: planten

Oktober is een hele goede maand om planten te verplaatsen of de border een make-over te geven. De planten zijn uitgebloeid, maar de meeste bladeren hangen er nog aan. U kunt daardoor goed zien waar alle planten staan en welke ruimte ze innemen. Ook is nu de tijd om bloembollen te planten. Kijk goed naar de verschillende soorten zodat u het hele voorjaar lang kan genieten van mooie kleuren in de tuin.

Tuinonderhoud oktober tip 2: vijver

Heeft u een vijver in de tuin? Span dan nu een net over de vijver. Dat staat misschien niet zo mooi, maar u zorgt er zo voor dat er geen bladeren in het water terechtkomen. Door die bladeren vervuild het water en dat is uiteraard niet goed voor de algehele gezondheid van alles wat in de vijver leeft. Zowel vissen als planten.

Tip: dit is ook dé maand om een nieuwe vijver aan te laten leggen!

Tuinonderhoud oktober tip 3: gazon

De grond is nu nog een stuk warmer dan in het voorjaar en daarom groeit het gras nog gewoon door. In de maand oktober kunt u dus prima nog het gazon maaien. Zo houdt u het gras gezond en groen. Mos en onkruid krijgen minder kans in kort gemaaid gras.

Onderhoud uitbesteden

Vindt u het in de zomer leuk om de tuin bij te houden, maar heeft u in het najaar niet zoveel zin? Of heeft u het te druk om zelf onderhoud in de tuin uit te voeren? U kunt tuinonderhoud oktober ook laten uitvoeren door Hoveniersbedrijf Ed Bijker. Zo wordt uw tuin geheel voorbereid op de winter zonder dat u hier zelf iets aan hoeft te doen!

Lees hier meer over tuinonderhoud