Tuintips voor tuinonderhoud in augustus

Augustus is vaak een warme maand en vaak zijn we dan ook nog eens op vakantie. Over het algemeen is augustus niet zo’n drukke maand voor wat betreft tuinonderhoud, maar als u er zeker van wilt zijn dat uw tuin na uw vakantie er ook nog mooi bij ligt, is het slim om deze maand wat extra aandacht aan uw tuin te geven voordat u vertrekt. Met onderstaande tips voor tuinonderhoud in augustus haalt u in deze zomermaand het beste uit uw tuin!

Tuintips in augustus

  • Maai het gras op uw gazon regelmatig. Belangrijk is dat u daarbij de messen van de grasmaaier afstemt op het weer. Tijdens warme dagen is het namelijk beter om het gras iets langer te houden. Dit ter voorkoming van verbranding van het gras.
  • Komt u terug van vakantie en is het gras erg lang? Maai dan eerst in een hogere maaistand op pas na een paar dagen het gras echt kort te maaien.
  • Als het erg warm is, kunt u het gras beter ’s avonds maaien. Dit ook om verbranding van het gras te voorkomen. Slim is om het gazon ook pas in de avond te sproeien. Overdag zal het water te snel verdampen op een warme dag.
  • Heeft u een vijver? Het is dan slim om in een warme zomermaand als augustus te zorgen voor hoge waterplanten aan. Deze planten bieden schaduw zodat het water in de vijver minder snel verdampt.
  • Uitgebloeide bloemen kunt u het beste verwijderen. Zo hoeven planten geen energie meer te steken in het aanmaken van zaden.
  • Wilt u in het volgende seizoen weer nieuwe planten in de tuin zetten? Verzamel dan de zaden en doe ze in een koffiefilter of enveloppe. Laat ze de hele winter drogen.
  • Aan het einde van deze maand zijn de meeste hagen gestopt met groeien. U kunt de hagen nog tot eind augustus strak snoeien.
  • Vanaf half augustus zijn alweer de eerste voorjaarsbollen te koop. Leuk om alvast aan de volgende seizoenen te denken!

Tuinonderhoud in augustus uitbesteden?

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips voor tuinonderhoud in augustus. Wij hebben een compleet onderhoudsboek ontwikkeld met allerlei handige tuintips. Wilt u het het tuinonderhoud in augustus uitbesteden? Neem dan contact met ons op. De hoveniers van Ed Bijker helpen u graag!