Onze tips voor het ijsvrij maken van uw stoep

De eerste dagen met temperaturen onder nul zitten er alweer op. En dat al in november! Zal het een strenge winter worden? Dat weet niemand, maar zoals altijd kan het alle kanten op. Misschien slim om vast een zak strooizout en een bezem en sneeuwschep in huis te hebben. Zodra het dan gaat sneeuwen of ijzelen kunt u uw eigen straat sneeuw- en ijsvrij maken.

Als er een laag sneeuw op uw stoep, pad of oprit ligt is het verstandig om de sneeuw te verwijderen. In Nederland is dit niet officieel verplicht, maar toch wordt het sneeuw- en ijsvrij maken van uw eigen straat wel gezien als burgerplicht. Met een stoep die vrij is van sneeuw en ijs, voorkomt u niet alleen dat u zelf uitglijdt, maar ook dan anderen uitglijden.

Sneeuwschep en een bezem

Om te beginnen met het ijsvrij maken van uw straat schept u eerst zoveel mogelijk sneeuw met de sneeuwschep weg. Schep de sneeuw naar de zijkant van het pad zodat de sneeuw langzaam kan smelten. Zorg ervoor dat niet alle sneeuw voor een afvoerput komt te liggen, want dan kan deze verstopt raken door de grote hoeveelheid van sneeuw en ijs. Na het scheppen kunt u nog met een bezem de kleine hoopjes sneeuw die zijn blijven liggen wegvegen.

Strooizout

Als u uw pad of de oprit sneeuwvrij heeft gemaakt kunt u een laagje zout strooien. Sneeuw die dan nog op de straat ligt sneeuwt zo sneller en ook voorkomt u dat nieuwe sneeuw direct weer aan vriest. Heeft u geen strooizout in huis? Dan kunt u ook zand gebruiken. Zand kunt u ook op de sneeuw gooien zodat de sneeuw stroever wordt.

Bedrijventerrein sneeuwvrij laten maken?

Heeft u een bedrijf met een groot terrein, denk aan een parkeerterrein, en wilt u deze op een professionele manier sneeuwvrij laten maken? Dat kunnen wij voor u regelen. Graag maken we samen met u een plan voor gladheidsbestrijding om zo uw terrein goed bereikbaar te houden. We beschikken over twee minishovels met sneeuwschuivers en zoutstrooiers. Met deze machines staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in week voor u klaar. Lees hier meer over gladheidsbestrijding of neem direct contact op!