Hagen snoeien: zelf doen of uitbesteden?

Als het over tuin onderhoud gaat is juni dé maand om hagen te snoeien en wij als hovenieren van Ed Bijker Hoveniersbedrijven vinden niets mooier dan een strak gesnoeide haag. Dat hagen snoeien is wel een precies klusje en als u het zelf wilt gaan doen zijn onderstaande tips van onze professionele knippers misschien handig.

Hagen bestaan uit bomen en heesters die in rijen geplant worden en als afscheiding, zichtscherm of windkering dienen. Er kunnen zowel groenblijvers als bladverliezers in staan en ze kunnen strak gesnoeid worden of wat losser uitgroeien. Net naar uw eigen smaak.

Twee keer per jaar hagen snoeien

Hagen moeten meestal twee keer per jaar geknipt worden. In het voorjaar en daarna nog eens eind juni. Veel planten maken dan namelijk een tweede groeistoot door. De goede snoeimethode is van onder naar boven werken. Dit voorkomt dat er gesnoeide takken nog op het te snoeien gedeelte terecht komen. Knip vervolgens eerst de zijkanten en sluit af met de bovenkant.

Wist u dat een haag door regelmatig te knippen steeds dichter wordt? Daarnaast is het handig om te knippen bij bewolkt weer. Als de zon fel schijnt, ontstaat er namelijk kans op bladverbranding. Belangrijk is om niet te laat in het jaar te snoeien (niet later dan september), want de planten hebben de tijd nodig om zich voor de winter te kunnen herstellen.

Vorm van de haag

Om een strak geschoren haag zo goed mogelijk in vorm te houden kunt u dus het beste van onder naar boven knippen. Daarnaast is het belangrijk om de haag onder iets breder te houden. Dit voorkomt kaal worden op den duur. U kunt ook een mal maken of lijnen spannen zodat u makkelijker bepaalde vormen kunt snoeien. Pas op met een elektrische heggenschaar, want u knipt al snel te ver.

Haag laten snoeien door professionals?

Vindt u het heel belangrijk dat uw haag op een professionele manier gesnoeid wordt? Twijfelt u of u de haag zelf wel goed kan snoeien? Laat de haag dan knippen door één van de professionele knippers van Ed Bijker Hoveniersbedrijf. Zij knippen uw haag zeer vakkundig en nemen altijd al het afval mee. Ook is het mogelijk dat wij knippen en dat u opruimt, zo blijven de kosten laag en de haag strak! Vraag vrijblijvend een offerte aan.